Защото най-важно е Вашето здраве!

       УМБАЛ "ЕВРОХОСПИТАЛ Пловдив" приема първите си пациенти през м. март 2012 г. Тя е една от новите, модерни болници в Южна България и разполага с най-съвременна апаратура на водещи световни фирми. При нас работят изявени и доказали се в своята област специалисти. Пациентите се настаняват в нови, широки и уютни стаи със самостоятелни санитарни възли, кабелна телевизия и безжичен интернет. В сградата на болницата има аптека и кафе – магазин, които са на разположение на пациентите и посетителите. Сградата на болницата е специално проектирана за многопрофилна болница и медицински център, като са спазени всички изисквания за такъв тип лечебно заведение. Това позволява да подсигурим удобство и уют на нашите пациенти. Болницата е разположена на 4 етажа, с над 160 болнични легла и 5 операционни зали, оборудвани с техника от най-висок клас. В отделението по вътрешни болести има 66 легла, разпределени по кардиологични,  нефрологични, хематологични, гастроентерологични и ревматологични  заболявания. Отделението разполага с 4 ендоскопски зали, в които  се провеждат високо технологични изследвания и методи на лечение – ендоскопска ретроградна холангио-панкреатография, ендоскопска екстракция на камъни от жлъчните пътища, стентиране на същите, дрениране на кисти на задстомашната жлеза, методи които до момента са слабо застъпени в Южна България. Отделението по  анестезиология и интензивна терапия разполага с 6 легла и с необходимата апаратура за мониториране и поддържане на жизнените функции на пациентите.

Отделението по хирургия разполага с 32 легла, а отделението по   ортопедия с 59  легла. Тези отделения са с най-високото ІІІ-то ниво на компетентност, което позволява да се извършват средно  тежки и тежки операции, както по конвенционален, така и по лапароскопски “безкръвен” метод, включително и на тумори на храносмилателната система. УМБАЛ „ЕВРОХОСПИТАЛ Пловдив" е първата болница в страната,  която въведе програма за лечение на перитонеална карциноматоза чрез Хипертермична интраперитонеална химиотерапия /HIPEC/. Екипът на д-р Николай Белев, дм, лекува вече десетки пациенти по този метод.  Клиничните изпитания доказват, че процедурата  HIPEC е изключително ефективна и дава огромен шанс на пациентите да се излекуват и да живеят по-дълъг и качествен живот.

    Участие в проектирането на УМБАЛ "ЕВРОХОСПИТАЛ Пловдив" взеха водещи архитекти в тази област, които под наш контрол и с нашето активно участие реализираха  проекта. Това,  че УМБАЛ "ЕВРОХОСПИТАЛ Пловдив" e изградена от „нула“, ни позволи да наложим най-високи стандарти за сигурност и удобства, както за пациентите, така и за целия екип на болницата.  Климатичната система на сградата е конструирана така, че осигурява целогодишно поддържане на постоянна температура в здравното заведение. Болницата разполага с голям паркинг със 120 паркоместа. Наета е фирма за озеленяване, която непрекъснато се грижи за подобряване на околната среда. Стараем се да създадем на пациентите условия близки до домашните, което е важна част за ускоряване и успешно приключване на оздравителния процес.