Защото най-важно е Вашето здраве!

ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ

В отделението по Ортопедия и травматология работи високо квалифициран персонал , чиято цел е да предостави на всеки пациент медицински грижи и внимание отговарящи на европейските стандарти. Чрез съвременната и модерна апаратура  нашите специалисти диагностицират и лекуват  всички видове болести на опорно-двигателния апарат.

За вашето здраве ще се погрижи екипът ни от 5 лекари с призната специалност, 2.-специализиращ ортопедия и травматология, 10 медицински сестри  и 10 санитари.

Отделението разполага с  2 модерно оборудвани операционни зали и 59 болнични легла. Наличието на зала за Физиотерапия помага за бързото възстановяване на оперираните болни  и скъсяване периода по рехабилитация.

 

Клиничните пътеки по които работи отделението може да откриете тук.

ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ НА ОТДЕЛЕНИЕТО

Смяна на:
  • Туморно протезиране (Извършване на смяна на става в човешкия организъм вследствие на злокачествено образование на костно-ставния апарат. През 2015 година в клиниката по Ортопедия и травматология се извърши за първи път в Южна България се извърши смяна на Тазобедрена става вследствие злокачествено новообразувания на бедрената кост)

Реконструктивна костно–ставна хирургия:
  • Ранна диагностика и съвременно лечение на остеонекрозата на тазобедрената става при деца и възрастни (some extra text here)

Реконструкция и пластична хирургия на опорно–двигателния апарат:
  • Гръбначна хирургия (счупване на прешлени, дискови хернии, вертебропластика, озонотерапия)

Травматология:
  • Лечение на фрактури на горен крайник