Защото най-важно е Вашето здраве!

В екипа на хирургичната клиника работят специалисти,  които гледат в една посока – съвременни медицински стандарти. За нас това е основополагащият принцип на работа. 

 

Това, което получават нашите пациенти е персонално внимание в процеса на диагностиране на болестта, лечение според световните хирургични стандарти, връзка с нас  след изписване от клиниката и контрол  в  осъществяване на следоперативното последващо лечение. В хирургичното отделение  се работи съвременна висцерална хирургия, като рутинно се извършват оперативни интервенции върху черен дроб, жлъчни пътища, панкреас, стомах, тънки и дебели черва. Традиционно в клиниката се оперират болни със заболявания на щитовидна и млечна жлези. Операционния блок разполага със съвременна апаратура за ендоскопска – миниинвазивна хирургия. За региона единствено в тази клиника се извършват безкръвни операции на дебело черво, премахване на жлъчен мехур само през един отвор, както и оперативни интервенции върху черен дроб. 

 

Клиниката разполага с 40 легла в стаи с по две и три  легла. Работи по договор със Здравната каса за повечето клинични пътеки по-важните от които са: оперативни интервенции на стомах и черва, херния, щитовидна жлеза, млечна жлеза, жлъчен мехур, жлъчни пътища панкреас, кисти и резекции на черния дроб. Приоритет на клиниката е колопроктологията и заболяванията на перианалното пространство, като прилагаме безкръвни методи за лечение на хемороиди и анални фисури.


Клиниката е база за обучение на специализанти по обща хирургия. Ръководител на клиниката е д-р Николай Белев, дм, специализирал в клиниката по жлъчно-чернодробна хирургия на ВМА – София, под ръководството на проф. Владов. Освен по договор със Здравната каса в клиниката се приемат и пациенти за лечение срещу заплащане.

 

Хирургическа клиника има приемен кабинет в Диагностично-консултативния център на болницата. Намира  се на първия етаж – 152 кабинет.

 

Клиничните пътеки по които работи отделението може да откриете тук.

 

HIPEC — процедура, която дава втори шанс на всеки пациент!

  • В УМБАЛ „Еврохоспитал” е въведена програма за лечение на перитонеална карциноматоза чрез Хипертермична интраперитонеална химиотерапия /HIPEC/, а екипът на д-р Николай Белев, дм, лекува вече 30-ти пациент по този метод. Не е тайна, че някои видове рак са много трудни за лечение. По-специално – вторични тумори и метастази от рак на дебелото черво, рак на яйчниците, стомаха, рак на приложението от мезотелиома на перитонеума. Въпреки високите постижения в областта на стандартната химиотерапия, общият процент на възстановяване на пациентите след нея остава нисък. Не са без значение и страничните ефекти, възникващи в резултат на лечението, които са доста трудно поносими за пациента. Развитието на съвременната медицина предлага конструктивно решение на тези проблеми. Когато ракът се разпространи в коремната кухина, едно от най-ефективните лечения в последно време се оказва операцията Хипертермична Интраперитонеална Химиотерапия (HIPEC). Какво представлява HIPEC? „Интраперитонеално" означава, че лекарството се доставя директно в коремната област, а разтворът, съдържащ химиотерапията се нарича „хипертермичен“, тъй като се нагрява до температура по-висока от тази на човешкото тяло /40-42°/. Силно концентрираният разтвор на химиотерапевтичното лекарство, което се впръсква директно в коремната кухина се избира индивидуално за всеки пациент. За разлика от конвенционалната системна химиотерапия, при която чрез кръвоносната система, лекарството циркулира през цялото тяло и засяга всички органи без изключение, HIPEC осигурява директна доставка на химиотерапията до раковите клетки. Това, от една страна, позволява да се зададе по-висока доза химиотерапия, а от друга – нагряването на разтвора подобрява ефекта на химиотерапевтичните агенти и допринася за унищожаването на микроскопични туморни клетки, които могат да останат в коремната кухина след операцията. Експериментално е доказано, че високата температура на разтвора увеличава терапевтичния ефект на лекарствата няколко пъти. Топлината и прекия контакт с химиотерапевтични средства, почти напълно убиват раковите клетки. Клиничните изпитания доказват, че процедурата HIPEC е изключително ефективна и дава огромен шанс на пациентите да се излекуват и да живеят по-дълъг и качествен живот, категоричен е д-р Белев.